Retzef Krav Maga

Leo Vermeulen Bruine band en zwarte slip

Leo Brown belt first black slip 2015

Mijn naam is Leo Vermeulen en in het dagelijkse leven werkzaam als lading inspecteur bij SGS in Spijkenisse en vader van twee tiener jongens. De werkzaamheden bestaan uit kwaliteit en kwantiteits- controle aan boord van schepen die de haven van Rotterdam aandoen.
Doordat dit een baan is die 24 uur per dag doorgaat zie ik toch altijd weer tijd vrij te maken voor krav maga.

Ik kwam in aanraking met dit systeem door een tip van een kennis die daar al trainde. Na een kennismaking les dit was ik verkocht,omdat ik iets zocht waardoor je jezelf op een relatief makkelijke wijze kan ontdoen van een mogelijke aanvaller en waarbij je direct de verdediging kan omzetten naar de aanval. Door de lessen van Timo die (zeer intensief zijn) leer je om jezelf zekerder op straat te voelen omdat je weet wat je kan doen om evt agressie de baas te zijn. Dit kan zijn verbaal of non verbaal ook wordt je bijgebracht door Timo dat je niet altijd het gevecht moet aangaan beter om dit mondeling op te lossen maar mocht dit dan toch escaleren dan weet je door het systeem van krav maga wat je moet doen. Zelf train ik al enige jaren bij Timo en onlangs geslaagd als Brown belt instructeur.

Dit was een zeer intensieve week waarbij je jezelf tot het uiterste moest laten gaan. Ontzettend veel geleerd en ook het geleerde te kunnen over brengen naar de leerlingen dat is wat mijn interesse heeft gewekt die week. Voor mij is dit een goed en duidelijk systeem en door iedereen op elk gewenst niveau ongeacht de leeftijd te kunnen volgen. Wat mij betreft met als achtergrond judo en karate is dit de ideale waar ik naar op zoek was,  en daarbij hoop ik dit nog vele jaren te blijven uitoefenen.