Retzef Krav Maga

Vrouwen cursus

 

RetZef start op vrijdagavond 9 Maart tot 30 Maart 2018 dit jaar weer een zelfverdedigingscursus ( be a hard target) weerbaarheid en zelfverdediging voor vrouwen. In 4 lessen leren de deelnemers hoe zij de kans dat zij slachtoffer worden van geweld of grensoverschrijdend gedrag kunnen verkleinen. Wanneer iemand geconfronteerd wordt met verschillende vormen van intimidatie of geweld kan daarop verschillende manieren mee omgegaan worden: wellicht is weglopen een mogelijkheid, kan het slachtoffer zich uit de situatie redden door met de aanvaller te praten, is het mogelijk om anderen om hulp te vragen of kunnen in uiterste nood fysieke technieken gebruikt worden om de aanvaller af te houden.

In sommige gevallen is alleen al een goede houding al voldoende om te voorkomen dat iemand slachtoffer wordt. Omdat het van de situatie afhankelijk wat de beste tactiek is, wordt in de cursus op al deze methoden ingegaan. De lessen zijn gebaseerd op feiten en situaties. Verbale en fysieke technieken komen aan bod. De technieken zijn effectief, eenvoudig en gemakkelijk te leren en kunnen onder extreme stress- situaties toegepast worden, ongeacht hun lichamelijke conditie, kracht of leeftijd.

Je hoeft voor de cursus geen hoge conditie te hebben, iedere dame die gezond is kan deelnemen aan de cursus. De cursus is van fysieke aard en niet theoretisch.

Waarom een cursus weerbaarheid en zelfverdediging?

•    Leer om voor jezelf op te komen, mentaal en fysiek;
•    Zelfbewuster overkomen en meer zelfvertrouwen ontwikkelen;
•    Je veiliger voelen, op straat, op je werk, school en thuis.

Aan de orde komen:

•    Seksuele intimidatie en huiselijk geweld;
•    Omgaan met verschillende houdingen en verplaatsingen;
•    Elleboogstoot en hoe geef ik een gerichte knietrap;
•    Beetpakkingen om het lichaam;
•    Verdedig je met spullen die je bij je hebt en draagt;
•    Beetpakkingen bij arm, pols;
•    (Hoofd)verwurgingen.

De cursus staat open voor vrouwen vanaf 15 jaar. Na de basiscursus is het mogelijk een vervolgcursus te volgen of nog eens terug te komen op een opfrisworkshop. Timo Hennekes RDG, Instructeur Weerbaarheid en Gevaarsbeheersing is aangesloten bij de Beroepsvereniging voor Docenten Weerbaarheid en Zelfverdediging, Stichting Docent Gevaarsbeheersing. Deze erkenning geeft een extra kwaliteitsgarantie.

Kosten cursus € 69,-  Er zal op de laatste cursus dag een soort examen afgelegd worden en alle deelnemers krijgen een certificaat van deelname.
2 weken voor aanvang van de cursus is er geen restitutie meer mogelijk van het cursusgeld. Als het cursus geld nog niet betaald is zal dit ook betaald moeten worden als men zich heeft ingeschreven.

Schrijf u zelf in via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.